Krep ve bisküvili limonlu pelteden sonra tatlı tarifleri serisine tiramisu ile devam! :)
İtalyanca "tira mi su" "beni yukarı çek" anlamına geliyormuş. Gerçekten yerken insanı mutluluktan uçuran bir tatlı bu. Keki ıslatırken kahvenin içine rom eklemek, kek yerine özel bir çeşit bisküvi ile yapmak veya labne peyniri yerine yine özel bir çeşit peynir kullanmak da mümkün, fakat bunlar şimdilik benim kısıtlı olanaklarımı aşıyor...
Malzemeler:
Yarım litre süt (yaklaşık 3 su bardağı)
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Bir kutu labne peyniri
Kakao
Hazır pasta tabanı
Nescafe
Efendim, yine yapımı inanılmaz kolay ve pratik, kısaca tembel işi bir tarifle karşı karşıyayız! Malzemelerden de anlaşılacağı üzere, kullanılacak kek hazır satılıyor, biz sadece kremasını yapıyoruz… Kekin sadesi ve kakaolusu satılıyor, ben kakaolu olanı tercih ediyorum, bence daha lezzetli oluyor. Bir de iki katlı olanlar da var, üç katlı olanlar da. Üç katlı kakaoluyu epey zamandır bulamıyorum, ama bulabilirseniz bence o en ideali.
Tiramisu için gereken malzemeler böyle…
|
Süt, un, yumurta sarısı, şeker ve vanilya karıştırılarak pişirilir.
Biraz soğuyunca labne peyniri ile karıştırılır.
|
Kekler büyükçe bir bardak nescafe ile ıslatılır.
|
Krema keklerin arasına ve üstüne sürülür.
|
En üste kakao serpilir.
|
Tabii sonunda buzdolabında bekletmek gerek, servis etmeden önce krema soğumalı. Afiyet olsun! :)
Çok güzel görünüyor Ayşegül. Eline sağlık. Keşke SPS günü olsaydı da, bu vesileyle senin bu güzel tatlılarını yiyebilseydik. :p
YanıtlaSil:) Teşekkürler... Benim yapmama gerek yok ki artık, sen de kendin yapabilesin diye tarifleri veriyorum ya zaten. Hadi bu sefer sen yap da biz yiyelim! :P
SilBen İsveç'e gidince, orada yaparım. Siz de bana ikindi çayına ya da altın gününe falan gelirsiniz. :)
YanıtlaSil👩🦰
Sil